Parlem de fets reals



Ara que els alumnes estan a tercer cicle, és important que s’interessin per les noticies del món i que siguin capaços de reflexionar-hi i donar-hi la seva opinió. 

Fa uns dies, a França, van decapitar un professor per haver ofès en la seva classe part de la comunitat. Ahir, a les escoles andorranes del país, es va parlar d’aquest fet i es va fer un minut de silenci en memòria al professor.

A SMARTIES, els alumnes van ser capaços de parlar d’aquest fet i d’adonar-se que és important resoldre els conflictes d’una manera passiva i respectuosa. La importància de poder expressar el seu estat d’ànim, les seves opinions i creences amb respecte és un valor que hem de fomentar en els nostres nens i alumnes ja que, tal i com ho hem comentat a classe, són els futurs adults qui, tots plegats, poden fer que actes violents i irracionals es frenin per a un món més segur.

Nosaltres, hem optat per, després del minut de silenci, escriure en un post-it qualsevol pensament que se’ns passava pel cap davant del fet explicat. 

Us deixo un video de les reflexions dels vostres fills.



Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Matemàtiques entre iguals